Dracula. Dincolo de mit II

Dracula. Dincolo de mit II

Dracula. Dincolo de mit II

Puncte de interes: Castelul Dracula, Castelul Peles si orasul Brasov

Transportul este asigurat cu masini Mercedes Benz, adaptate numarului de participanti din grupul confirmat, conduse de soferi vorbitori de limba engleza.

Rezervă
Manastirea Curtea de Arges

Manastirea Curtea de Arges

O alta "fortareata" care a avut un rol important in rezistenta impotriva atacurilor otomanilor este Manastirea Curtea de Arges.

Este o capodopera a arhitecturii romanesti cunoscuta si datorita mitului legat de constructia sa.

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari

Denumita si "Cuibul de vulturi al vitejilor de demult" este o cetate importanta, restaurata si folosita de catre Vlad Tepes in timpul domniei sale. Este situata la 165 km vest de Bucuresti, pe o stanca, la 180m altitudine. Pentru a ajunge acolo pasagerii trebuie sa urce 1480 de scari. Castelul Poienari, adevaratul castelul al lui Dracula, descris si de de Jules Verne in romanul sau "Castelul din Carpati", a avut un rol important in infrangerea armatelor otomane, in 1462.

Transfagarasan

Transfagarasan

De la Curtea de Arges la Balea Lac - ultima noastra oprire - vom folosi Transfagarasanul, "cel mai bun drum din lume" conform lui Jeremy Clarkson, gazda Top Gear, sau "un monument spectaculos de megalomanie" conform declaratiei lui Andy Markowitz, The Guardian. Drumul este deschis pentru trafic doar in timpul verii.

Balea

Balea

Un lac glaciar la 2034 m altitudine in Muntii Fagaras, este locul in care zapada nu se topeste.

Primul hotel de gheata din Europa de Est a fost construit in anul 2006 in imediata apropiere a lacului.

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Urcand cele 1480 de trepte ale castelului lui Dracula vei avea parte de o priveliste spectaculoasa, peisaje frumoase, se poate vedea, de asemenea, si Barajul Vidraru - a treia oprire din turul nostru.

WhatsApp